...

accommodatie I huurauto I veerboot I vliegtickets I bus & trein I kaarten & boeken I all-in-vakanties op eilanden I zoek je eiland


accommodatie huurauto veerboot vliegtickets bus-en-trein boeken-en-kaarten all-in-vakantie-eiland alle-eilanden

Hoezo, Wandeleiland?
Het begon met Gran Canaria. Toevallig een artikeltje gelezen over lopen op dit warme eiland. Lopen? Hoezo? Dat doe je daar toch niet? Bakken op het strand en ’s avonds met een cuba libre de disco in zul je bedoelen. Maar het verslag trok toch de aandacht, de foto’s waren prachtig, dus waarom niet? Een retourtje naar Las Palmas was snel geboekt en binnen 3 weken zaten we op Gran Canaria. Niet aan het strand, wel in een klein pensionnetje in San Bartolomé op ongeveer 40 minuten rijden van het strand van Playa del Ingles op 657 meter hoogte in de bergen.


San Bartolomé.

Het was daar genieten. Niets veel toeristen (alleen als bus 18 ’s morgens om half 10 arriveerde met een stel wandelaars), niets herrie en drukte. Wel prachtige wandelpaden, vergezichten, palmen, plantages, rotsformaties en indrukwekkende barranco’s! En zo hebben we een groot deel van het hele eiland (te voet) verkend in al die keren dat we er nog geweest zijn. Een feest van herkenning, genieten van het mooie weer én de mooie natuur. We liepen over de eeuwenoude koningspaden en genoten van de woestijnachtig aandoende omgeving in de barrancodalen. We beklommen de koningsberg, maar vergaten ondertussen ook het strand en zee niet. Want een verfrissende duik in de Atlantische Oceaan is nooit weg!


Wandelreisorganisatie.
En als je dan toch een kleinschalige wandelreisorganisatie runt, dan kun je ook anderen met dit prachtige eiland kennis laten maken.Heel wat jaar geleden begonnen we met onze eerste wandelvakanties op de Canarische eilanden en sinds die tijd staan ze nog steeds op ons programma. Klik hier


Vijf casitas.
En dus – eigenlijk in de lijn van de verwachting -de volgende stap. Laat ook mensen vanuit hun eigen stek en naar eigen keus kennismaken met Gran Canaria. Dat was snel gerealiseerd. Vanuit een vijftal huisjes werden individuele wandelvakanties aangeboden. Vertrek het hele jaar door mogelijk met minimaal 2 personen in een huisje naar keuze. Er was veel vraag en ongeveer 180 mensen boekten. En daarom nu een aparte site meer huisjes, meer wandelingen, meer aanbod.


Aparte site.
En bedenk dan even een naam! Het woord eiland moest erin zitten, verder huisjes en wandelen. Eilandhuisjes.nl was het niet helemaal, Wandeleilandhuisjes.nl een
beetje lang, eiland.nl dekte de lading niet, wandelhuis.nl zagen we niet zitten en dus werd het wandeleiland.nl. De naam was nog niet gedeponeerd en het registreren was in een paar muisklikken geregeld!


En verder.
Blijven we volop bezig met wandeleiland.nl. Regelmatig zijn we op La Palma, Madeira, Tenerife, Samos, La Gomera of Gran Canaria te vinden om meer wandelroutes uit te zetten en bijzondere onderkomens te zoeken. En inmiddels hebben we ook de Kaapverdische eilanden aan ons bestand toegevoegd.


Nu
Sinds 2020 verhuren we geen huisjes meer. Wel hebben we dit platform opgezet. Zodat je op wandeleiland zelf een huisje, vlucht, boot of vliegtuig kunt boeken. Naar heel veel warme maar ook minder warme eilanden. Net wat je zoekt. Het aanbod is groot! En wij zijn er nog steeds om je tips of advies te geven. Onze kennis van/over wandeleilanden is groot!